/Morgenpost

Vores gode ven, Kristoffer Dahy Ernst, udgiver hver fredag, hvad han kalder: “Ugens absolutte højdepunkt i din indbakke” hvilket er svært ikke at være enig i. Kan varmt anbefales.

Nu også med Care Package udgivet om Mandagen, se meddelse fra redaktøren og kør længere ned og læs vores bidrag til sektionen “godt selskab”. ↓

Kære læser

Når vi ikke kan mødes fysisk, må vi gøre det digitalt. Derfor lancerer vi i dag Morgenpostens Care Package, der udkommer hver mandag under karantænen. Vores Care Package er lidt frisk morgenluft i din indbakke, en lille pick-me-up med alt det, du har brug for til hjemmekarantænen: Musik, godt selskab, perspektiv, inspiration, opskrifter, gode film.

Morgenpostens Care Package udkommer kun for de læsere, der støtter os på 10er (eller betaler for Føljeton). Hvis du vil være med, kan du oprette en frivillig donation på 10er – og når du har gjort det, kan du logge ind her og læse dagens udgave.

Vi sørger selvfølgelig også for, at du modtager fremtidige Care Packages, hvis du melder dig til.

Er det ikke er noget for dig, så ses vi bare på fredag, når den almindelige Morgenpost lander i din indbakke. God mandag.

– Kristoffer Dahy Ernst & Føljeton

Godt selskab:

Christian Nedergaard

Christian er medejer af vinbaren Ved Stranden 10 og restauranten Admiralgade 26, der ligger hjørne om hjørne i Indre København. Udover at være en god bekendt har Christian usigeligt god smag, og Admiralgade 26 må kandidere til en af de bedst indrettede restauranter i Danmark. Lige nu holder begge etablissementer lukket, mens de forbereder sig på, hvad der forhåbentlig bliver et brag af en sommer. Mød Christian herunder. 

Hvad er det første, du skal gøre, når du igen er fri?
"Eremitlivet er ganske dragende, men jeg skal selvfølgelig samle folk og gøre det med en vis portion skepsis og omtanke. Familie, venner og ansatte på terrassen på Ved Stranden 10."

Hvad eller hvem giver dig håb?
"Jeg er ved at lave en ny hjemmeside, og i forbindelse med det genbesøger jeg gammelt materiale. Blandt andet tekster om japansk æstetik og arkitektur. Jeg er stødt på begrebet shibui, som i sin egentlige mening betyder astringent surhed eller stimulerende bittert. Dets antonym på japansk er 'sødt'. Men det beskriver også en æstetik omhandlende simpel, underspillet og diskret skønhed. Yanagi Soetsu, der var filosof, kunstkritiker, grundlægger af ideen om mingei (folkehåndværket) og generelt bare en stor karl, skrev: 

“The world abounds with different aspects of beauty. The lovely, the powerful, the gay, the smart—all belong to the beautiful. Each person, according to his disposition and environment, will feel a special affinity to one or another aspect. But when his taste grows more refined, he will necessarily arrive at a beauty which is shibui. Many a term serves to denote the secret of beauty, but this is the final word.”

Det giver mig håb at dvæle ved et øjeblik og være til uden andet formål end som så."

På en skala fra 1-100, hvor produktiv var du i den forgangne uge?
"75. Jeg når en masse, men bruger mere tid på enkeltdelene end normalt. Tiden er brugt med at informere og få styr på vores ansattes situation og helbred. Vi havde et par, der sad fast i udlandet og et par, der hang med næbbet. Ansøge om diverse kompensationsordninger, lægge likviditetsbudget. Finde nye veje for indtægter, bygge webbutik og i det hele taget reflektere og kigge fremad. På mandag skal vi alle have et glas vin sammen via Zoom."

Hvad har du altid i dit køleskab?
"Chili i diverse afskygninger. Lige nu fem forskellige sauces, pastes, kimchi, Lingham’s (en ghost chipotle med en Scoville-score på 200.000), en habanero-sauce fra Austin, den klassiske fra Thailand og Ssamjang-paste med koreansk miso og chili. Og vin..."

Hvordan holder du dig i form?
"Det gør jeg ikke… Jeg vil gerne, men det må blive et forsæt for april eller når jeg har spist kage. Jeg prøvede at gennemføre et program sammen med min 13-årige søn forleden, det gik sgu ikke særligt godt..."

Previous
Previous

It's hard to find a good lamp

Next
Next

Music